onsdag, januari 11, 2012

Nu ar vi pa Bali!

Bali ar jattefint och inte alls som nagot vi sett innan, det ar massa kultur och religion. Och det ar jattestadat och fint har, fina byggnader och jattemysigt.
Nar vi landade borjade vi med att aka till Kuta, vi mottes av att det var mycket varmare an i Thailand. Sa vi skyndade oss med att hitta ett billigt rum for att ta oss till stranden sa fort som mojligt. Men tji fick vi, det blev mulet och blasigt sa vi satt oss och kollade pa alla surfare istallet, det kryllar av dom.
Det forsta rummet var sa skabbigt markte vi nar vi kom tillbaka att det inte gick att stanna kvar sa vi gav oss ivag pa jakt efter nytt boende och markte att vi blivit totallurad pa priset dessutom, vilket man alltid blir forsta dagen i ett nytt land.. Vi hittade ett jattefint hotel med pool(!) for bara nagra kronor mer per natt.

Pa balkongen pa det skabbiga hotellet


Och det finare hotellet for samma pris!


Regnet fortsatte att osa ner och jag blev magsjuk och amanda madde inte heller toppen sa vi kande att vi bara ville darifran.
Sa nagra tabletter och mil senare ar vi nu i Ubud, en stad som ligger lite mer in i landet. Och har ar riktiga Bali alltsa, marknder, massa fina tempel och byggnader och pa kvallarna ar det musik och traditionella danser lite har och var. Vi bor i ett jattefint hus in pa en grand pa gatan Jalan Bisma med en liten altan/balkong utanfor dorren med utsikt over risfalt, men anda mitt i stan.

Utanfor vart boende


Risfalten


Pa marknaden, less pa regnet och sko-los!


Ett jattefint cafe dar amanda fick startaeget visioner


Igar var vi och kollade pa en Legong uppvisning, med musik och dans med jattefina guldiga klader och hundra lager smink men anda jattefina. Tidigare pa dagen var vi till Monkey Forest, som ar en skog med apor och tempel. Vi gick in och kollade pa ett tempel men det var helt dott, skulle vara roligare att se en cermoni. Men skogen var jattehaftig med en liten fors och nagra sma vattenfall och miljoner apor.





Imorgon tankte vi aka till Seminyak som ligger strax norr om Kuta. Vi hoppas pa mer sol sa att inte all farg rinner av oss innan hemresan!

Inga kommentarer: