söndag, december 04, 2011

Nha Trang

4december, Gud vad tiden går fort! Önskar att jag kunde skryta med att vi ligger på stranden och dricker paraplydrinkar hela dagarna..men så är tyvärr inte fallet. 
Vi började en dykarkurs här i Nha trang och allt verkade så bra, vi fick böcker på svenska och så. Klarade första dagen med alla dykargrejer i poolen efter ett antal kallsupar och massa vatten i näsan. Pluggade hela kvällen en massa teori tills vi somnade och klev upp tidigt för att åka iväg och dyka i havet för första gången. Amanda vaknade förkyld och jag med en dålig mage, vilket vi bara gått och väntat på skulle hända oss. När vi skulle dyka hade Amanda problem med tryckutjämningen (man ska hålla för näsan och blåsa ut örona typ varje meter när man ska ner, så man inte ha lock för örona o så) och när vi väl kom ner till botten så fick jag astma anfall av någon anledning. Kände bara att luften blev så himla tung och tjock så fick panik och fick avbryta dykningen..men vi kände nog inte riktigt att det här riktigt var vår grej och känner nog ändå att vi trivs bäst på ytan och nöjer oss med snorklingen. Dock lite surt att man inte fick några pengar tillbaka men det visste vi sedan innan.. 

Då kände vi att vi ville skita i allt och unna oss några drinkar för en utgång här i nha trang för det är rätt många backpackers här. Vi tog en powernap på nån timme för att orka med kvällen men när kvällen närmade sig kände vi oss båda febrig och Amanda förkyld och jag springandes på toa stup i kvarten, så vi gick bara och åt middag sen hem och la oss. Vi är fortfarande inte på något topphumör vilket känns lite jobbigt eftersom vi imorgon bokat in oss för att ta oss norrut genom ett sätt som finns här som låter jättespännande. Easy riders heter det, man får åka motorcykel med några som kör oss in i landet för att uppleva massa saker, vattenfall, elefanter, byar, barnhem mm. Det är en 5 dagars tripp och sedan ska vi åka från Hoi An där resan slutar till Laos på något sätt troligtvis buss för tubing. 
Hoppas turen vänder snart, vi vill ju ha kul!!!

Inga kommentarer: