torsdag, oktober 25, 2007

multibajs.

Snoozade 45min för länge imorse. Halvsov på vägen till stan. Städade och bar massa saker hela förmiddagen. Halvsov halva lunchen. fortsatte med bärandet även efter lunchen. På bussen hem var jag som i en bubbla, helt slut. Lyssnade på musik, kom i en annan värld. och på bara nån minut så var jag hemma, tror jag somnade eller så kopplade jag bara bort allt.
Målade en massa när jag kom hem, lister och trösklar och väggar. åkte ut på ikea och köpte fotoalbum, lim och silverpenna. Så jag kan sätta in alla mina kort och skriva fina texter brevid med silverpennan.
Sedan åkte jag ner på wayne's med amana och josefin, det var mysigt. Det var minst två veckor sedan vi träffades senast, det är nog rekordlänge!
Köpte en "multihängare" på ikea också, har nu hängt upp alla mina sjalar i den.

Backing away from the problem of pain
You never had a home
You've been misguided, you're hiding in shadows for so very long
Don't you believe that you've been deceived
That you're no better than
The hair in your eyes will never disguise
What you're really thinking of
(Anberlin-The unwinding cable car)

onsdag, oktober 24, 2007

Fred Eerdekens

Ruggigt coola skugg-skapelser eller vad man kallar det.
kolla gärna in, här!
Mer inspirerande saker hittas här!

måndag, oktober 22, 2007

söndag, oktober 21, 2007

hey

I helgen har alla i min kompiskrets (min kompiskrets innefattar ungefär ett 70tal vänner, minst!) varit borta, allt mellan jönköping och övik. Så här hemma satt jag.. och begrundade mitt ensamma tillstånd.
nej så farligt var det inte. hade jag velat och haft orken till att hitta på något så hade jag ju kunnat lyft luren och ringt någon annan, utanför dom där 70 och träffat den/dom. Men jag tog helgen som en slapphelg -*mjukisar-och-håret-uppsatt-i-en-ful-toffs-helg*. Så jag har gjort lite nytta hemma, jag har bl.a städat+dammat hela mitt rum och min till hälften *walk-in-closet* och hälften förråd (alltså inte alls så glamorös som man kan önska sig p.ga allt skit som en typiskt svenssonfamilj måste spara på).
Sen så har jag målat en ful gammal pall med fin vit färg så nu ser den sådär fingammal ut :)

ikväll har jag myst med johanna. vi skulle se på kingdom of heaven, men utan subtitels och stort ointresse av den typen av film så orkade vi knappt en timme. Vi gick upp och åt nybakta bullar och drack hemmagjord svartvinbärssaft istället. Sedan åt vi en pepparkaka och längtade tills snön faller och julen.

Kommer du ihåg när du var som en vän för mig
du vet du var så stor att jag skulle dö för dig
och jag trodde nog att det skulle vara så
i resten av mitt liv för detta skulle ingen kunna ändra på

(Lillasyster - Nu har jag fått nog av dig)

tisdag, oktober 16, 2007

from black to white.

Idag har jag och Maja bakat TIO(!) satser chokladbollar. Vi hade beräknat att av tio satser så skulle det bli ungefär 150st rätt så stora chokladbollar. när vi var klar låg det bara 45st runda och fina bollar i några glassbyttor som skulle frysas in och sparas till cafét.
Meningen var ju att vi skulle baka så att det skulle finnas värsta lagret som skulle räcka i nån månad. eller i några veckor iallafall. några ynka 45st kommer nog vara slut om bara nån vecka.
no tears no tears!
Nu ska jag gå ut på en kortis prommis!

söndag, oktober 14, 2007

Daughters of the SoHo Riots by The National

Sometimes I just want you so badly
'cause you're always so perfect in my dreams

lördag, oktober 13, 2007

honey i kärnonrna?

Johanna skär upp en honungsmelon och ska precis gräva ur kärnorna:
D: Men dom där brukar jag äta upp..
J: Va, varför det?
D: Men det är ju honung i kärnorna, skitgott. (tänker;varför tror du det heter honungsmelon för och himlar med ögonen..*skulle jag ha sagt men sa det inte*)
Johanna provsmakar...gör en konstig min och spottar ut.

D: HAHA! aaaa, skojjas :D
Johanna ger mig en mördarblick.

sleepinggirl


Johanna ligger och sover i min säng. Jag petar på henne men hon vaknar inte. Jag lyfter på hennes läpp men hon vaknar inte. Jag petar på hennes kind men hon vaknar inte. Jag höjer volymen på musiken men hon vaknar inte. Jag gör mycket mer men hon vaknar inte. Hon måste vara väldigt trött.. inte verkar hon ha sovit mycket inatt iallafall.

torsdag, oktober 11, 2007

vita vinterland.

Vinterns(höstens) första snö.


Jag glömde helt bort kakan, kom på det då jag kände att det luktade lite bränt. -skitarns!
Har inte börjat med mitt hemprov än heller.. jag får verkligen inget gjort nu för tiden.
Jag hade lovat mig själv att göra klart provet i tid, och skura rent hela huset tills imorn men jag orkar inte ens dammsuga. -bytt lakan har jag gjort iallafall.


Patrick Watson har mysig musik, lyssna här!

jag ser det snöar

När jag sa igår till mina vänner att det skulle snöa idag så trodde ingen på mig. Men titta ut nu vänner, det snöar :D I hate to say I told ya so! Denisé är eran nya smhi.
Har precis avnjutit en inte allför glamorös middag.. blir inte så när jag inte orkar gå och handla. mamma och pappa kommer nog inte uppskatta att det är tomt i kylskåpet när dom kommer hem imorgon och är vrålhungrifg, därför har jag istället bakat en kaka till dom. Den står i ugnen nu, hoppas den blir god -annars blir det inte mycket att hurra för. Hoppas dom blir glada :)

Igår höll jag på att förstöra pipelines enda ugn och spis, jag fattar inet att jag lyckas råka ut för allt.. Jag och Maja skulle baka två äppelpajer till cafét som var igår kväll (som blev jätteäcklig för övrigt). Iallafall så skulle jag vrida på ugnen men den där vridgrejen satt fast så jag tog i också lossnade vridgrejen och lamporna slocknade (dom som visas när spisen eller ugnen är på, den lyste för jan höll på att koka pasta) och allt eftersom slutatde jans pasta koka.
Tillslut så lyckades nån händig vrida på ugnen utan nån som helst aning om hur många grader ugnen var inställd på, så dom var inne i ugnen i typ 1.5-2 timmar.

Och idag fick vi låna nyckeln för de andra gick ut och åt, när vi skulle låsa upp fastnade nyckeln i låset och jag trodde vi skulle bryta av nyckeln som vi tog i! Men tillslut fick vi ut den och fick stå ute och frysa tills dom kom tillbaka från lunchen istället.

Nu ska jag damsuga huset och börja på mitt naturkunskapshemprov som ska vara inne imorn, jag börjar i god tid som vanligt.

tisdag, oktober 09, 2007

giffkaffe och 13års ångest.

Andra dagen på praktiken gick också bra, har suttit och kollat på youtube idag -mohaha. vilken nytta vi gör va :)
snart kommer mamsi och papi hem, måste städa verkligen! dammsuga, tvätta, diska. ojoj hur ska jag hinna med allt. tvättar en maskin nu. har typ tre kvar.. sen ska allt strykas och gud vet vad.
Har precis frysit häcken av mig på giffarna med Amanda, men dom vann, det var kul! :) Innan det bjöd sofie mig på middag, kinamat MMmmm! hon är så snäll. också fick jag en jättefin kofta av henne, en stickad mysig. återtack.

Läste precis annas blogg om att det bara är 13 år kavr till 30. tänka sig! på 13 år ska jag ha hunnit med att ta studenten, resa runt, veta vad jag vill bli och då kan jag skaffa ett stabilt jobb som jag trivs med, skaffa en händig karl som kan bygga upp värsta lyxvillan som jag sedan kan inreda med pengar från vår delade och stabila ekonomi. osv osv. uscha, vill inte tänka på det någe mer nu.

Och just ja! Jag tycker att ALLA borde börja gå på Pipeline, det är über mysigt där!

måndag, oktober 08, 2007

fall.

Första dagen på våran 5veckors långa apu-period, jag och Maja är på Pipeline.
Första dagen brukar ju alltid vara värst, men det var helt okej. Först fick vi gå till posten och hämta ut ett paket med affisher (med Lillasyster!:) , klistrade lite i klippboken.. sedan gick vi till Kultmaggan och hämtade ut några andra affischer. Sen käkade vi lunch buffé på kina, gosh vad gott! När vi kom tillbaka fick vi en bunt med affisher och en lista med ställen där vi skulle sätta upp dom på. -typ runt hela stan. Rätt så kul jobb, om det inte hade blåst svinkallt och apmycket. Efter 2timmar -som detta arbete tog- så var vi två isbitar. klockan var tre och vi fick sluta.

Har nyss kommit hem från ledarutb, den var väldigt dryg idag.. jag lärde mig absolut ingenting på de två timmarna. Waste of time!

Förövrigt så har jag -seg som jag är- börjar använda mina hörlurar som är sånna där som man stoppar in i örat och som isolerar allt ljud utifrån. Jag har haft dom ganska länge men jag har tyckt att dom verkat rätt läskiga, känns som att hjärnan ska sprängas när man stoppar in dom i öronen. Iallafall så tvingade jag mig själv att använda dom för någon dag sedan, och wow vilken skillnad.
Jag får flashs av att jag är med i en film ibland, som det är i filmer då alla ljud & röster stängs av och en vacker eller sorgsen låt börjar spelas också får man se hur huvudpersonen vandrar genom parken och sparkar lite försiktigt men lekfullt upp några löv framför sig där hon går och tänker igenom alla sina fina minnen av tiden som nyss varit.
ps. pms suger!

söndag, oktober 07, 2007

all week long.


nej nu har jag legat på latsidan ett tag.. men en snabb summering sen senast, förra helgen var vi på återträffsläger men våra första kon-fisar *hihi, nej konfirmander, förlåt. det var jätte mysigt, alla har blivit så stora på bara ett halvår. I måndags for min kära familj till Teneriffa och steker på, under den varma varma solen som är dubbelt så nära huden där än här i kalla kalla Sundsvall..vill man slippa alla hudsjukdomar så stannar man hemma. -som mig:f Och i tisdags var jag, amanda och anna på en förhandsvisning av den otroligt bra filmen Stardust *(folketsjubel!). En film som VERKLIGEN tilltalar mig(sarkasmen kokar över:|), mitt i allting så kommer ett flygade skepp, i himlen -bland molnen. Så verkligt att jag drömde att jag var i det skeppet natten efter. wow (gör den ökända jd blicken). I onsdags hade vi våra nya kära konfirmander, jag kan typ ett namn hitills vilket känns jättebra eftersom allt blir så personligt då liksom. I torsdags var jag bjuden på middag hos mormor och morfar tillsammans med mina kusiner och mostrar o morbröder. fick megagod mat -slapp ju laga mat själv :) sedan pluggade jag eller nått. Och i fredags var jag och mina kära vänner på stan och letade present åt annapanna, hittade tillslut en jättebra present! ansiktsbehandling, med massa saker som ingick. på kvällen såg vi på film hos amanda. Igår var det Parthey som gällde, Anna17år+Jagensamhemma=PARTY! Först lagade och käkade jag, Jossa, Amanda och Anna middag. Sen droppade det in lite folk och sådär. hände en massa saker, hade iallafall jättetrevligt. det blev sent, kom i säng strax före 4 nångång. Bjuder på lite bilder också :)