fredag, november 18, 2011

Mumbai (bombay) tisdag

Nu ar vi antligen i Indien och resan hit var valdigt.. flummig. Vi var otroligt trott och trottfnissig och vimsade bort en massa, passet, biljetten osv men hittade det lika fort igen som tur var! dock sa nar vi mellanlandade i london tappade amanda sin kamera i golvet sa den gick sonder.. bra borjan! sa vi blev redan har oroliga for vad som skulle komma att handa denna resa.
Efter en helt okej flygresa (med en skrikande unge bakom oss i antal timmar som inte jag horde men holl amanda vaken) och en forsmk pa indiens starka mat i form av en stark vegetarisk rora med ris, kom vi till slut fram.


Mumbai ar en sjukt stor stad med 19 miljoner invanare(!) det ar folk och bilar exakt overallt i mangder. Folk bor i fallfardiga lagenhetshus med gallerfonster och det ar enorma platskjulsfalt med boenden (som i slumdog millionaire) sedan mitt ibland allt dyker det upp en skyskrapa har och dar.




Taxiresan fran flygplatsen till hotellet tog ca en timme och kostade 200rupies=30kr, borjade forsta redan har hur billigt det ar har :) Det strulade en massa nar vi skulle till hotellet, forst hittade han inte sedan nar han val hittade det blev vi avslappta i vad vi ansag vara en skitig grand men nu forstatt att det ser ut sadar overallt. bakom hornet av ett hus lag entren iaf och vi fick hora att dom inte hade plats for oss trots att vi bokat i forvag men blev skjutsad till deras syskonhotell en bit darifran, dar fick vi aterigen samma svar och blev skjutsad till ett tredje dar vi hade battre lycka! Ett litet rum med "AC" (som inte gick att andra graderna pa, den stog pa 29grader) och en flakt som knappt funkade. med den hade en sang och inga kryp iallafall:)

Vi bor en bit utanfor stadens city som ar Colaba, sa har ar vi nog ensamma som turister, iallafall som vita turister. Och det marks verkligen att dom inte ar van vid vita turister som dom glor och smygknapper kort och filmar oss rakt framfor nasan. Det ar en valdigt konstig stad men samtidigt valdigt harlig!

Vi tog en taxi in till Colaba for 400rupies=60kr for ca en timmes resa. Det ar inte sa langt ifran egentligen men det ar san himla trafik har och koer i varje korsning. Helt sjukt hur dom kor har, pa en vad vi antar ar en trefilig vag i svenska matt sa star dom sju bilar brevid varandra.
Strosade runt ett tag och forsokte forsta oss pa denna stad sag Indiens triumfbage, Gateway of India och Taj Mahal hotellet.


Taj Mahal hotellet


I bathamnen

Kom in pa en marknad och bland deras omraden eller vad man ska saga, alla var jattesnalla! Jattehaftigt att fa se allting pa nara hall.



Inga kommentarer: