fredag, november 18, 2011

Onsdag i Mumbai (bombay)

Idag tog vi en oplanerad sovmorgon med en valbehovd somn pa 12h efter gardagens resa och upplevelser. Tog en taxi till bathamnen vid Gateway of India for att ta en bat till Elephanta Island, en o som ligger en mil ut i havet som har grottor fran 400-talet med urhuggna tempel och shiva(?) statyer och den finns med pa FN:s varldsarvslista. Det var haftigt att ha sett grottorna men vi ar ju inte sa kulturella av oss sa vi blev inte kvar dar sa lange. Lite laskigt med sa mycket apor overallt och kossor som far ga losa har eftersom dom ar heliga har, dom kommer fram och tigger och man har nagon mat i handen.
Bade pa baten dit och hem var vi saklart ensam om att vara vit sa alla tog kort pa oss och satt och filmade med sina mobiler. Men det kanns inte lika obehagligt langre, vissa ar sa sota och kommer fram och fragar om dom far ta kort med oss, haha! som om vi vore na kandisar.






en jattesot tjej pa baten


Nar vi kom tillbaka tog vi en taxi till Marine drive dar vi hade hort att man ska chilla pa kvallen och ata indisk mat. Det var supermysigt dar och precis den riktigt indiska kanslan vi langtat efter! Med massa olika stand med mat och glass och mattor pa backen som man sitter och ater pa. At tva indiska ratter, Pan puri och det andra minns jag inte vad det hette men det var gott och BILLIGT! For oss bada kostade det 7kr!!
Dock sa var det valdigt mycket barn som tiggde och man tycker ju sa synd om dom for dom ar sa sota och smutsiga sa vi gav den minsta av dom vara rester av maten, vilket var lite dumt for da kom 6 andra barn fram och ocksa ville ha natt av oss..




Men nu kanns det som att vi ar klara med Mumbai och langtar till bad i denna 30-35 graders varme, sa vi aker till flygplatsen imorgon bitti och forsoker hitta ett flyg till Goa som tar en timme. Vi hade tankt tagit buss men fick hora att det tar 13-16 timmar, trots att det bara ar 6mil!
Sahar skitigt ar vattnet i Mumbai darfor aker vi till Goa for bad!

Inga kommentarer: